1. 위 문장이 한식에 대해 제시하는 것은 무엇입니까? (2)
-> 주어진 인용구절의 ‘비틀어 보다’는 한식이 타 국가에서의 부흥을 위해 해당 국가 사람들의 성향이나 습관, 또는 문화 등에 맞추어 현지화를 거쳐야 한다는 의미이다.
2. 피터 현에 의하면, 진정한 창의적인 조리사가 되기 위한 자질은 무엇입니까? (3)
-> 피터 현의 견해로는, 창의적인 요리사로서, 한식과 서양식의 무신경한 조합을 지양하고, 전통을 지킬 수 있을 만한 새 한국요리의 개발을 지향해야 한다고 판단하고 있다.
3. '음식과 문화는 서로 밀접하게 연관되어 있다'라는 주장은 얼마나 타당합니까? 본문의 내용을 근거로 답을 하세요. (4)
-> 타임즈의 서울 특파원 엔드루 세먼은 한국의 식사 방식이나 조리법 등에서의 특색있는 문화를 내세워야 한다고 주장한다. 이는 마케팅의 면에서 한 음식에 담겨 있는 고유한 문화를 중요시하고, 타국에서의 현지화 보다는 오히려 해당 요리의 독특한 특징들로 이목을 사로잡아야 한다는 의견이다. 또한, 수라차이 찌우 짜를 싸쿤 교수의 한식을 소개할 때 문화를 함께 소개해야 한다는 의견도 단순 음식 형태의 특징만이 아닌, 그 나라의 특징까지 함께 전달해야 한다는 견해이다.
4. 작가는 이 글을 전달하게 위해 어떤 언어적 기법을 사용했습니까? 주어진 본문과 글 전체 내용을 바탕으로 답하세요. (6)
-> 작가는 글의 주제인 한식을 바라보는 시선을 전달하기 위해 유명인과 학자의 구절들을 인용하였다. 또한, 비유적인 표현인 “한식세계화라는 커다란 꿈”, “더 넓은 바다로 나가기 위해서” 등을 통해 비판적 시선을 겸허히 받아들이고, 해결의 방향으로의 행동을 촉구하는 메시지를 독자들에게 전해준다.
1. In order for traditional Korean food to be competitive in the global market, it is important to change Korean food to develop a fusion Korean food that combines local and Korean foods to cater for foreigners’ taste.
2. A truly creative cook should establish and protect authentic Korean cooking style clearly and not make unknown food like fusion Korean food. Also, the cook should create their own dishes based on their understanding of the characteristics and identity of Korean food with a vision of promoting it internationally.
3. The statement is very valid. Food and culture are closely related. If you want many people to learn about Korean food, you need to introduce Korean food with a cultural component related to the food. Food-related culture includes the local ingredients and the implements used to make the food, the Korean table setting when eating, and the manner of eating. Introducing this unique Korean food culture attracts more people to experience Korean food
4. The extract and the article are about how to promote Korean food to the world, and the efforts being made to bring about the globalisation of Korean food.
The writer uses different literary techniques to reveal the themes. The writer begins the text with a suggestion on what we should take from it: Both encouragement and criticism are meaningful, and Koreans must find answers from various angles.
The writer uses various experts’ quotes and anecdotes to logically describe the advice and the warnings from experts from around the world, so that readers can understand what is involved in the globalisation of Korean food. Various examples and anecdotes include localisation, export of ingredients, promotion of the wellbeing of Korean food, and quantification of Korean recipes to suggest different ways of globalising Korean food.
The writer uses imagery to deliver the themes of the article, such as ‘great dreams which boil our blood’, and ‘dream big so you go to the wider sea and the wider land’. This device is used effectively to help the reader to clearly visualise the way forward to promote Korean food.
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